Bramboračka, po které se sbíhají všechny sliny
Český národ patří k milovníkům omáček, o tom není žádných pochyb. Dokazuje to například koprová omáčka. Zároveň se však řadíme k milovníkům polévek. Pokud v tomto směru chcete vsadit na tradiční klasiku, stane se Vaším cílem bramboračka. Nejlépe se sušenými houbami. Tak přesně takový recept Vám nyní přinášíme.
Ingredience vhodné pro bramboračku
Pokud chcete připravit čtyři porce bramboračky, budou Vám nápomocny suroviny uvedené v tabulce níže. Dopředu Vás můžeme připravit na to, že chystání takového pokrmu Vám zabere zhruba hodinu, což není mnoho.
Surovina | Množství |
Brambory | 4 ks |
Sušené houby | 2 hrsti |
Malá cibule | 1 ks |
Malý celer | 1 ks |
Hladká mouka | 2 lžíce |
Mrkev | 2 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Čerstvá majoránka | 1/2 hrsti |
Máslo | 2 lžíce |
Bobkový list | 4 ks |
Kmín | Špetka |
Až budete bramboračku dochucovat, nezapomeňte ani na trochu soli a pepře. V rámci výsledné konzumace si můžete nakrájet ještě plátky měkkého chleba. Ten lze k polévce přikusovat.
Bramboračka od A až do Z
A jak se vlastně taková bramboračka chystá? Na to Vám odpovíme v následujících řádcích. Jako první byste měli namočit sušené houby. Zároveň s tím si připravte najemno nakrájenou cibulku. Tu orestujete na rozpuštěném másle. Když ji podlijete vodou, přidáte namočené houby. Následuje doplnění všech nezbytných ingrediencí, které se musí vařit pospolu. Je to například bobkový list, prolisovaný česnek, kmín a kořenová zelenina. Tu pochopitelně nakrájejte na kostičky, ať se dobře konzumuje a na talíř skvěle vypadá. Společně s tím vším nezapomeňte přihodit nakrájené brambory.
Délku vaření odhadnete poměrně snadno a rychle. Polévku vařte a průběžně míchejte, dokud nebude zelenina měkká, nikoliv rozvařená. Když je polévka hotová, můžete ještě lehce dochutit podle potřeby. Následuje servírování, na kterém si dejte také záležet. V okamžiku, kdy nalijete polévku na talíř, nezapomeňte ani na vizuální ozdobu a nahoru něco dejte. Bude to nasekaná majoránka dodávající celému pokrmu na lahodné chuti a vizuálním efektu. Jak vidno, bramboračka opravdu není ničím složitým.
Publikováno: 01. 07. 2021
Kategorie: Kuchyně