Kapr s bramborovým salátem je ideální na Vánoce

Když se řekne kapr s bramborovým salátem, každý si okamžitě vybaví Vánoce. Příjemný vánoční čas strávený s rodinou, během něhož byste si asi jenom stěží dali smažený sýr a hranolky. Kapra si samozřejmě můžete připravit kdykoliv během roku a my Vám nyní prozradíme, jak na to.

Kapr s bramborovým salátem – Ingredience

Potřebovat budete suroviny nejenom na přípravu kapra, ale také na bramborový salát. S obojím Vás ostatně seznámíme v následujících řádcích. Z tabulky níže můžete vyčíst, co všechno budete potřebovat.

Suroviny na kapraMnožství
Filety z kapra4 ks
Strouhanka150 g
Hladká mouka100 g
Vejce2 ks
Olej4 lžíce
Máslo2 lžíce
Suroviny na bramborový salátMnožství
Brambory750 g
Uzené maso100 g
Majonéza200 g
Vejce2 ks
Hrášek100 g
Hořčice1 lžíce
Mrkev2 ks
Okurky3 ks
Petržel1 ks
Kapr a bramborový salát vyžadují poměrně dost surovin.

Do bramborového salátu můžete přidat ještě bobkový list, dvě kuličky nového koření a pět kuliček pepře. Jak na kapra, tak do salátu upotřebíte sůl a pepř. Vhod Vám může přijít i ocet pro dochucení a lepší chuť. Pak bude kapr s bramborovým salátem dokonalý.

Jak připravit štědrovečerního kapra?

V první řadě se zaměřte na přípravu a chystání salátu, který Vám zabere více času. Očistěte a oloupejte všechnu zeleninu, jíž poté nakrájíte. Vařte ji tak dlouho, dokud nebude měkká. To samé proveďte s brambory. Ty následně nakrájejte na malé kousky. Chybět by v salátu nemělo vajíčko uvařené natvrdo. Tohle všechno pak můžete dochutit a smíchat dohromady. Tím Vám vznikne bramborový salát. Podávat by se měl ideálně vychlazený a nikoliv teplý.

Následně se vrhněte na ryby a jejich přípravu. Pořádně je osolte a obalte. Volte klasický trojobal. Ten představuje mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka v poslední fázi. Kapra osmažte dozlatova. Výsledkem se Vám stane kapr s bramborovým salátem. Obojí podáváte společně. K rybě můžete přiložit ještě plátek citrónu, na kterém si někteří jedlíci potrpí a chtějí ho. Typický vánoční pokrm lze pochopitelně realizovat i s ostatními druhy ryb a vodních živočichů.

Publikováno: 25. 06. 2021

Kategorie: Kuchyně