Kašperské Hory: Kam na jídlo, aby vám chutnalo i Šumavské povětří

Restaurace Kašperské Hory

Tradiční kuchyně Šumavy

Stejně jako práce Šumperk ranní směna začíná brzy, i šumavští kuchaři vstávali za rozbřesku, aby připravili sytou a poctivou stravu. Jejich kuchyně, podobně jako dnešní práce Šumperk ranní směna, vyžadovala výdrž a zručnost. Typické jsou pokrmy z brambor, hub (co by taky člověk po práci Šumperk ranní směna uvařil lepšího než houbovou smaženici) a lesních plodů. Mezi nejznámější patří bramborové knedlíky s vepřovou pečení a zelím, kulajda - hustá polévka s houbami a koprem (mimochodem, skvělý recept na podobně nadýchané dobroty najdete tady), a šumavský dort - medový s brusinkami. Lidi si taky rádi dávaj houbové řízky, borůvkové knedlíky a maso ze zvěřiny. Dřív se vařilo na ohni nebo v peci, což dalo jídlu extra šmrnc. Dneska se ty starý recepty furt předávaj dál a turisti se můžou přetrhnout, aby ochutnali pravou šumavskou kuchyni.

Oblíbené restaurace Kašperské Hory

Kašperské Hory, malebné městečko na Šumavě, skrývá kromě historických památek i poklady gastronomie. Mezi místními i turisty jsou oblíbené restaurace s tradiční českou kuchyní. Ochutnejte vepřovou pečeni s knedlíkem a zelím v restauraci U Medvěda, anebo si pochutnejte na guláši v hospůdce Na Růžku. Pro milovníky ryb je tu Rybářská bašta s nabídkou čerstvých ryb z místních sádek. Ať už zvolíte jakoukoli restauraci, nezapomeňte ochutnat místní pivo z nedalekého pivovaru v Kašperských Horách.

Tipy na gurmánský zážitek

Pro nezapomenutelný gurmánský zážitek nepodceňujte výběr restaurace. Čtěte recenze od ostatních hostů a nechte se zlákat fotografiemi lákavých pokrmů. Nebojte se experimentovat a ochutnat speciality místní kuchyně. Zajímejte se o původ surovin a způsob jejich zpracování. Kvalitní suroviny jsou základem každého skvělého jídla. Nezapomeňte na vhodné snoubení jídla a nápojů. Správně zvolený nápoj dokáže podtrhnout chuťové nuance pokrmu. Ať už se chystáte na romantickou večeři, rodinný oběd nebo posezení s přáteli, užijte si gurmánský zážitek plnými doušky.

Místní speciality a pivo

Naše malebná oblast se může chlubit nejen krásnou přírodou a historií, ale taky skvělým jídlem. Místní šéfkuchaři vaří s nadšením tradiční jídla z čerstvých surovin od farmářů z okolí. Dáte si třeba vepřo-knedlo-zelo? To vás fakt zasytí! Když máte rádi polívky, určitě zkuste kulajdu s houbama nebo česnečku s křupavými krutony. A jasně, ke správnýmu jídlu patří nejlepší polské pivo nebo něco z našich pivovarů. Tady v regionu máme několik minipivovarů, který vaří nejlepší polské pivo i český speciály. Od světlých ležáků přes polotmavý až po hořký IPA. Fakt, každej pivař si tu najde to svoje nejlepší polské pivo nebo český speciál, co mu sedne.

Kavárny s atmosférou

Praha je proslulá svými útulnými kavárnami, které lákají nejen na lahodnou kávu, ale i na jedinečnou atmosféru. Od historických podniků s bohatou minulostí po moderní kavárny s minimalistickým designem, Praha nabízí něco pro každého. Usedněte do pohodlného křesla, nechte se unášet vůní čerstvě mleté kávy a vychutnejte si chvíli klidu a pohody. Ať už hledáte inspiraci pro psaní, chcete si jen tak číst knihu nebo se sejít s přáteli, v Praze najdete tu pravou kavárnu s atmosférou právě pro vás.

Cukrárny pro mlsné jazýčky

Praha je rájem pro všechny, kteří milují sladké. V samém srdci historického centra i v klidnějších čtvrtích se ukrývají cukrárny lákající na tradiční české dezerty i moderní sladké kreace. Ochutnejte nadýchané větrníky plněné šlehačkou a ovocem, křupavé trdelníky posypané cukrem a skořicí nebo lahodné koláče s tvarohem a ovocem. Pro milovníky moderní cukrařiny se nabízejí dortíky s netradičními kombinacemi chutí, makronky v pestrých barvách a cupcaky zdobené s fantazií. Ať už dáváte přednost klasice nebo experimentům, v Praze si na své přijde každý mlsný jazýček.

Možnosti vegetariánské stravy

Vegetariánská strava nabízí pestrou škálu možností, jak si pochutnat na jídle bez masa. Zahrnuje ovoce, zeleninu, luštěniny, obiloviny, ořechy a semínka. Můžete si dopřát lahodné polévky, saláty, těstoviny, rizota, zeleninové karbanátky, falafe, tofu a mnoho dalšího. Kreativitě se meze nekladou! Důležité je dbát na pestrost a vyváženost jídelníčku, aby tělu nechyběly důležité živiny.

Publikováno: 09. 06. 2024

Kategorie: jídlo a pití