Vepřový řízek a brambor neurazí žádného gurmána

Zkoušíte se zamyslet nad tím, jaké jídlo by neodmítl snad nikdo z nás? Ne, není to svíčková na smetaně, ale vepřový řízek. Pokrm, který je oblíbený především díky rychlé přípravě. Pokud si chcete dát vepřový řízek a brambor, vyčleňte si na samotné vaření asi čtyřicet minut.

Co všechno potřebujete na vaření?

Když se zamyslíte nad tím, co všechno si žádá vepřový řízek a brambor, bude toho rozhodně méně, než pro přípravu jídla zvaného knedlo zelo vepřo. O tom se ostatně můžete přesvědčit prostřednictvím níže uvedené tabulky s uvedenými ingrediencemi.

SurovinaMnožství
Vepřové maso500 g
Vajíčka2 ks
Mléko1 dl
Olej na smaženíDostatečné množství
Na vepřový řízek nepotřebuje příliš ingrediencí.

Potřebovat pochopitelně budete také zbytek surovin pro obalení řízku. Nachystejte si strouhanku a hladkou mouku. V rámci dochucení pokrmu by Vám v kuchyni neměla chybět ani sůl a pepř. Co se týče masa, volte kýtu, krkovičku nebo dle chuti.

Vepřový řízek a brambor od A až do Z

Připravit vepřový řízek a brambor není nic složitého, o čemž se ostatně můžete přesvědčit v následujících řádcích. Základem všeho je nakrájení masa na plátky. Ty následně naklepejte, stačí lehce. Z obou stran je osolte a opepřete. Následuje obalování, které má hned tři odlišné fáze.

Připravte si tři talíře. Do jednoho si dejte hladkou mouku. Do druhého vajíčka s trochou mléka a do třetího talíře nebo misky dáte důkladně přesetou strouhánku. Vždy postupujte od prvního talíře k poslednímu. Určitě můžeme zmínit i praktický tip – krok jedna a dva se vyplatí provést ještě jednou. Maso se snažte obalit co nejlépe a důkladně. Vše se totiž promítne na výsledném talíři.

Když máte takto řízky připraveny, začněte se smažením. Při mírné teplotě je smažte na dostatečném množství oleje. Uvařené brambory ve vodě mějte nachystané dopředu, protože řízky budou cobydup. Výstupem se vám stane vepřový řízek a brambor. Nezbývá tedy než Vám popřát dobrou chuť.