Zbavte se nepříjemného váčku na dásni: Tipy a triky pro zdravé dásně
Co je váček na dásni? Je to malá, ohraničená dutina vyplněná hnisem, která se tvoří na dásni v blízkosti zubu. Vzniká jako důsledek...
Co je váček na dásni? Je to malá, ohraničená dutina vyplněná hnisem, která se tvoří na dásni v blízkosti zubu. Vzniká jako důsledek...
Nabídka jídel V naší nabídce najdete tradiční českou kuchyni s důrazem na čerstvé a kvalitní suroviny. Pochutnáte si na klasických...
Zakládající členové Spirituál kvintet, to není jen tak nějaký název. Je to legenda, která se píše už od roku 1960. A kdo za tím vším...
SaSaZu SaSaZu je vyhlášený podnik v Praze, který kombinuje moderní asijskou kuchyni s pulzující atmosférou nočního klubu. Restaurace, kterou vede michelinský šéfkuchař Shahaf Shabtay, nabízí širokou škálu jídel inspirovaných chutěmi jihovýchodní Asie. Interiér SaSaZu je stejně působivý jako jeho menu, s exotickým...
16. 06. 2024
Moderní česká kuchyně v Elementu V restauraci Element se moderní česká kuchyně snoubí s prvotřídními sezónními surovinami. Šéfkuchař s vášní pro tradiční chutě a moderní techniky vaření vytváří inovativní pokrmy, které osloví i ty nejnáročnější gurmány. V nabídce najdete klasiky jako svíčkovou na smetaně,...
16. 06. 2024
Teplá voda a mýdlo Teplá voda a mýdlo jsou dva základní pilíře hygieny, které hrají klíčovou roli v prevenci šíření nemocí. Teplá voda pomáhá k rozpuštění nečistot a mastnoty na pokožce, zatímco mýdlo s obsahem povrchově aktivních látek tyto nečistoty na sebe váže a umožňuje jejich smytí. Pravidelné mytí rukou...
16. 06. 2024
Svěží mozzarella Mozzarella, sýr s historií sahající až do starověku, si i dnes drží své čestné místo v kuchyních po celém světě. Její jemná, lehce nasládlá chuť a pružná konzistence z ní dělají ideální surovinu pro širokou škálu pokrmů. Ať už ji přidáte do salátu Caprese s rajčaty a bazalkou, na pizzu, do...
15. 06. 2024
Tradiční česká kuchyně Tradiční česká kuchyně je proslulá svou vydatností a sytými chutěmi. Často se v ní objevují ingredience jako vepřové maso, hovězí maso, drůbež, brambory, knedlíky a omáčky. Mezi typická jídla patří vepřo-knedlo-zelo, svíčková na smetaně, guláš a smažený sýr. Kromě hlavních chodů je...
14. 06. 2024
Co je váček na dásni? Je to malá, ohraničená dutina vyplněná hnisem, která se tvoří na dásni v blízkosti zubu. Vzniká jako důsledek infekce, která se šíří z povrchu zubu do hloubky dásně. Příčinou je nejčastěji zubní plak a zubní kámen, které dráždí dáseň a umožňují bakteriím proniknout do tkáně. Váček...
14. 06. 2024
Druhy Big Boy másla Big Boy máslo je k dostání v několika variantách, aby uspokojilo různé chutě a preference. Klasické Big Boy máslo je vždy sázkou na jistotu, ale pro ty, kdo hledají něco extra, je tu varianta s mořskou solí, která dodá vašim pokrmům špetku svěžesti. Pro milovníky bylinek je tu varianta s bylinkami a...
14. 06. 2024
Historie restaurace Tatrovka Historie restaurace Tatrovka sahá až do první republiky. Původně se v těchto prostorách nacházela malá dílna, kde se opravovaly vozy Tatra, odtud tedy pochází i název restaurace. V poválečných letech se dílna proměnila v oblíbenou hospodu pro místní dělníky a řemeslníky. Postupem času prošla...
13. 06. 2024
Falco - král rakouského popu Narodil se jako Johann Hölzel ve Vídni a stal se mezinárodní hvězdou pod pseudonymem Falco. Jeho unikátní styl, mixující rap s popem a rockem, mu vynesl titul "král rakouského popu". Proslavil se hity jako "Rock Me Amadeus", "Der Kommissar" a "Vienna Calling", které dobyly hitparády po celém světě....
13. 06. 2024
Láďa Hruška a jeho marmelády Láďa Hruška, král českých kutilů, je známý svými jednoduchými a levnými recepty. Jeho doménou jsou ale i marmelády. Láďa sází na sezónní ovoce a minimum ingrediencí, aby vynikla chuť ovoce. Jeho fígle, jako je použití želírovacího cukru nebo přidání rumu pro delší trvanlivost,...
13. 06. 2024