Přemek Forejt Restaurace

Přemek Forejt restaurace: Kam na kulinářský zážitek?

Přemek Forejt a jeho restaurace Přemek Forejt je známý český šéfkuchař, který si získal popularitu nejen svými kulinářskými schopnostmi, ale i charismatickým vystupováním. V roce 2020 otevřel v Praze svou první restauraci s názvem "Entrée". Restaurace se zaměřuje na moderní českou kuchyni s důrazem na sezónní a...

Red Bull Kofein Mg/100 Ml

Kolik kofeinu obsahuje Red Bull? (mg/100 ml)

Kolik kofeinu má Red Bull? Red Bull je energetický nápoj, který je známý svým vysokým obsahem kofeinu. Kolik ho ale vlastně obsahuje? Jedna plechovka Red Bullu o objemu 250 ml obsahuje 80 mg kofeinu. To je srovnatelné s šálkem kávy, který obsahuje přibližně 80–100 mg kofeinu. Je důležité si uvědomit, že tolerance kofeinu se...

Kuřecí Stroganoff

Kuřecí Stroganoff: Recept na Rustikální Hostinu

Klasický kuřecí stroganoff Tento recept na kuřecí stroganoff je rychlý, snadný a zaručeně potěší celou rodinu! Jemné kousky kuřecího masa se dusí v krémové hříbkové omáčce s cibulkou a zakysanou smetanou. Podávejte s těstovinami, rýží nebo bramborovou kaší a dozdobené čerstvou petrželkou. Pro extra chuť přidejte...

Indická Restaurace Pardubice

Exotika na talíři: Objevte nejlepší indické restaurace v Pardubicích

Chuť Indie v Pardubicích Pardubice, město perníku a Velké pardubické, skrývá i poklady indické kuchyně. Najdete tu restaurace s tradičními pokrmy jako butter chicken, samosa a naan, ale i moderní podniky s autorskými variacemi. Ochutnejte paletu chutí a vůní Indie, od pálivého vindaloo po jemné korma. Mnoho restaurací...

Zavinutka

Zavinutka: Tradiční pochoutka, která nikdy neomrzí

Co je to zavinutka? Zavinutka, ten divný symbol @, co se krčí na klávesnici mezi čísly a písmeny, má delší historii, než by se mohlo zdát. Vznikla už v 6. století jako zkratka pro latinské "ad", tedy "k" nebo "u". V moderní době ji proslavil Ray Tomlinson, programátor, který ji v roce 1971 použil v první e-mailové adrese. Od...

Restaurace Hejtmánka

Vychutnejte si tradiční českou kuchyni v restauraci Hejtmánka

V dnešní uspěchané době se stále častěji setkáváme s pojmem stres. Ať už se jedná o pracovní vypětí, rodinné starosti nebo shon všedního dne, stres se stal nedílnou součástí našich životů. Jeho dopady na naše fyzické i psychické zdraví jsou nepopiratelné. Dlouhodobý stres může vést k bolestem hlavy, nespavosti,...

Proč Namáčet Ovesné Vločky

Namáčejte ovesné vločky pro lepší trávení!

Lepší stravitelnost Fermentace hraje klíčovou roli ve stravitelnosti potravin. Rozkládá složité cukry a proteiny na menší, snadněji vstřebatelné molekuly. To je zvláště důležité pro lidi s citlivým trávením, kteří mohou mít potíže s trávením laktózy nebo lepku. Fermentované potraviny jako kefír, kimchi a tempeh...

Restaurace Vratislav

Output

Vratislav: Perla Slezska Vratislav, ležící na řece Odře, je pulzující metropolí Dolního Slezska a skrývá v sobě bohatou historii a kulturu. Město s více než tisíciletou minulostí se pyšní nádherným historickým centrem s malebnými domy, kostely a univerzitními budovami. Dominantou Vratislavi je bezpochyby rynek s...

Restaurace Kuchyň

Odpočiňte si v restauraci Kuchyně s vynikajícím jídlem a pitím

Moderní česká kuchyně Moderní česká kuchyně se již dávno vymanila ze stereotypu vepřa s knedlíkem a zelím. Stále si ale zachovává svůj charakteristický rukopis – důraz na sezónnost, čerstvé suroviny a poctivou domácí přípravu. Současní šéfkuchaři se nebojí experimentovat a do tradičních receptů vnáší nové,...

Domácí Nakládané Ryby

Ochuťte si jídelníček: Recept na famózní domácí nakládané ryby

Výběr ryb pro nakládání Pro nakládání se hodí především tučnější ryby s pevnější svalovinou. Mezi nejoblíbenější druhy patří kapr, amur, tolstolobik, cejn a pstruh. Důležitý je výběr čerstvých ryb. Čerstvá ryba poznáte podle jasně červených žáber, lesklé kůže bez skvrn a vypouklých očí. Maso by mělo...