Lucie Bílá – Královna popu současné doby

Mezi nejznámější české zpěváky patří rozhodně Karel Gott, o tom není žádných pochyb. Když se zamyslíte nad tím, jaká česká zpěvačka se může rovnat jeho formátu, budete mít určitě také jasno. Je to Lucie Bílá vlastním jménem Hana Zaňáková. Zpěvačka populární hudby a herečka, jejíž diskografie je opravdu...

Karel Gott oslovil svým zpěvem všechny generace

Když se zamyslíte nad tím, jaký český zpěvák patřil za dobu svého života k těm nejslavnějším, asi jen stěží budete pochybovat. Je to Karel Gott, který byl nejenom šlágrovým zpěvákem, ale také hercem a malířem. Charismatický člověk s řadou nejrůznějších přezdívek – Božský Kája, Zlatý hlas...

Kachna se zelím a knedlíkem je královské jídlo

Patříte mezi milovníky masa? Potom Vás jistě osloví tatarák s topinkou. Pokud ovšem dáváte přednost opeřencům na pekáči, jasnou volbou se stane kachna se zelím a knedlíkem. Tento královský pokrm je u nás podáván jako sváteční jídlo. A není se čemu divit. Lahodná a tučná kachna si s chuťovými pohárky zkrátka...

Bramboračka, po které se sbíhají všechny sliny

Český národ patří k milovníkům omáček, o tom není žádných pochyb. Dokazuje to například koprová omáčka. Zároveň se však řadíme k milovníkům polévek. Pokud v tomto směru chcete vsadit na tradiční klasiku, stane se Vaším cílem bramboračka. Nejlépe se sušenými houbami. Tak přesně takový recept Vám nyní...

Koprová omáčka – Jednoduchá a poctivá klasika

Pokud hledáte ve spleti tradičních českých receptů nějakou inspiraci, přinášíme Vám ji. Je to koprová omáčka mající spoustu příznivců a zároveň odpůrců. Pokrm, který si buď zamilujete nebo ho jednoduše nesnášíte. Jestliže patříte k milovníkům koprovky prozradíme Vám, jak si ji co možná nejjednodušeji...

Bramboráky mohou nabývat nejrůznějších podob

V podstatě každá světová kuchyně nabízí nějaký druh placek. V České republice tomu není jinak. Mezi naše kulinářské poklady nepatří pouze rajská omáčka, ale také bramboráky. Česká placka nabývající odlišných příchutí, jíž se s námi nyní naučíte připravovat. Suroviny nezbytné pro přípravu...

Rajská omáčka je klasika mezi českými jídly

Jestliže patříte k milovníkům českých omáček, pak Vaší pozornosti jistě neunikla koprová omáčka. Pokud ovšem chcete určitou změnu, přinášíme Vám další z oblíbených tradičních receptů. Tentokrát to bude rajská omáčka. Nemusíte se však obávat složitosti přípravy. Přesvědčíme Vás o tom, že všechno...

Švestkové knedlíky – Jednoduchost a dobrá chuť

Mezi oblíbenými a tradičními českými recepty najdete spoustu jídel. Nechybí ani švestkové knedlíky. Ty se připravují na nejrůznější způsoby. My Vám představíme jeden z nich. Originální a jednoduchý recept týkající se švestkových knedlíků z tvarohového těsta. Pokrm, na kterém si jistě pochutnají i milovníci...

Tatarák s topinkou v lahodném domácím podání

S českou kuchyní se nepojí pouze ryze tradiční pokrmy, mezi které patří například kapr s bramborovým salátem. Pochutnat si můžete i na jiných a jednodušších specialitách. Například takový tatarák s topinkou je výzvou pro mnohé. Právě dochucení masa vypovídá hodně o tom, jestli polahodíte své chuťové pohárky...

Kapr s bramborovým salátem je ideální na Vánoce

Když se řekne kapr s bramborovým salátem, každý si okamžitě vybaví Vánoce. Příjemný vánoční čas strávený s rodinou, během něhož byste si asi jenom stěží dali smažený sýr a hranolky. Kapra si samozřejmě můžete připravit kdykoliv během roku a my Vám nyní prozradíme, jak na to. Kapr s bramborovým...