Restaurace Septima Poděbrady: Kde se snoubí chuť s pohodou
Septima Poděbrady: Oáza chutí V srdci malebných Poděbrad se nachází restaurace Septima, která je doslova oázou chutí pro všechny gurmány....
Septima Poděbrady: Oáza chutí V srdci malebných Poděbrad se nachází restaurace Septima, která je doslova oázou chutí pro všechny gurmány....
Nezralé mango: Bezpečnost konzumace Mnoho lidí si klade otázku, zda je bezpečné konzumovat nezralé mango. Zelené, tedy nezralé mango, je...
Přemek Forejt a jeho restaurace Přemek Forejt je známý český šéfkuchař, který si získal popularitu nejen svými kulinářskými...
Horní Dvůr: Tradiční česká kuchyně V srdci malebné krajiny se nachází restaurace Horní Dvůr, která láká na autentickou českou kuchyni. Poctivé suroviny od lokálních dodavatelů jsou základem jídel připravovaných podle tradičních receptur. Ochutnat zde můžete klasiky jako vepřo knedlo zelo, svíčkovou na smetaně či...
18. 06. 2024
Tradice a historie restaurace Naše restaurace není jen tak ledajaká. Je to místo s duší, propletené s historií a tradicemi, které se předávají z generace na generaci. Už od roku 1938, kdy se poprvé otevřely naše dveře, jsme se zavázali k jedné věci: nabízet našim hostům nezapomenutelné kulinářské zážitky. Tehdy, v...
18. 06. 2024
Příčiny zvracení a nevolnosti Zvracení a nevolnost nejsou samy o sobě nemoci, ale spíše příznaky jiných stavů. Můžou je vyvolat různé faktory, od banálních až po vážné. Mezi nejčastější příčiny patří otrava jídlem, virózy, migrény, cestovní nevolnost a u žen i těhotenství. Někdy se může jednat o vedlejší...
18. 06. 2024
Výběr dýně Při výběru té pravé dýně hraje roli několik faktorů. Nejdříve se zamyslete, k čemu dýni potřebujete. Pro dlabání strašidel je ideální velká, symetrická dýně s rovným dnem. Na pečení se hodí menší odrůdy s tmavší dužinou, jako je dýně máslová nebo Hokkaido. Důležitá je i barva a struktura....
18. 06. 2024
Počátky Pražské Beatové Scény Pražská beatová scéna, fenomén, který ovládl srdce a mysl generace, nepovstal přes noc. Jeho kořeny sahají do raných 60. let, kdy se Československo pomalu probouzelo z let stagnace. Západní hudba, ač oficiálně zakázaná, si nacházela cestu k mladým uším prostřednictvím pirátských...
18. 06. 2024
Šumperské speciality Šumperk, malebné město ležící v podhůří Jeseníků, se může pochlubit nejen krásnou přírodou, ale i bohatou kulinářskou tradicí. Mezi šumperské speciality patří například šumperský perník, jehož historie sahá až do 16. století. Tajemství jeho lahodné chuti spočívá v použití medu, koření...
18. 06. 2024
Široká nabídka restaurací Praha se může pochlubit opravdu širokou nabídkou restaurací pro každý vkus a rozpočet. Ať už máte chuť na tradiční českou kuchyni, italskou pizzu, sushi nebo něco exotičtějšího, v Praze si určitě vyberete. Mnoho restaurací se nachází přímo v centru města, ale i mimo něj narazíte na...
18. 06. 2024
Proč ořechy hořknou? Ořechy, ty zdánlivě nezničitelné pochoutky, můžou časem ztratit svou lahodnou chuť a zhořknout. Proč se to děje? Hlavním viníkem je tuk, který ořechy obsahují. Ten časem oxiduje, což vede k nepříjemné hořké chuti a zápachu. Proces oxidace urychluje teplo, světlo a vzduch. Proto je důležité...
17. 06. 2024
SaSaZu SaSaZu je vyhlášený podnik v Praze, který kombinuje moderní asijskou kuchyni s pulzující atmosférou nočního klubu. Restaurace, kterou vede michelinský šéfkuchař Shahaf Shabtay, nabízí širokou škálu jídel inspirovaných chutěmi jihovýchodní Asie. Interiér SaSaZu je stejně působivý jako jeho menu, s exotickým...
16. 06. 2024
Moderní česká kuchyně v Elementu V restauraci Element se moderní česká kuchyně snoubí s prvotřídními sezónními surovinami. Šéfkuchař s vášní pro tradiční chutě a moderní techniky vaření vytváří inovativní pokrmy, které osloví i ty nejnáročnější gurmány. V nabídce najdete klasiky jako svíčkovou na smetaně,...
16. 06. 2024